Home

Achtergrond 195 x bekeken

Week 35: Toename vraag scharreleieren

Het beeld op de markt van eieren is deze week wat divers, voor wat betreft de vraag naar de diverse soorten en gewichten. De vraag naar scharreleieren loopt wat op en in dit segment worden stijgende prijzen gemeld.

De vraag naar kleine scharreleieren is er ook wel, maar het aanbod van S eieren is steeds ruimer aan het worden, vanwege de oplopende opzet van jonge hennen.

In de zomermaanden worden er nogal wat koppels gewisseld en dat heeft uiteraard invloed op het aanbod van lichte eieren. Als gevolg van de wisseling van de koppels wordt het aanbod van zware eieren dus weer wat minder.

Prijsstijgingen voor scharreleieren worden niet enkel bij de pakstations gemeld; de Amsterdamse grossiersnotering meldde prijzen die circa € 0,20 - € 0,30/100 stuks hoger lagen dan vorige week

Oplopende prijzen dus in het scharrelsegment, maar stijgende prijzen bij kooieieren komen maar moeizaam van de grond. Dat wordt uiteraard enerzijds veroorzaakt vanwege de steeds verder afnemende afzet van deze eieren bij de retailers in EU landen. Anderzijds melden enkele pakstations dat de afzet van kooieieren op derde landen ook moeizaam oogt, vanwege een verder toenemende concurrentie met leveranciers uit andere landen.

De vraag en interesse van de industrie zou wel wat toenemen, met ook hier licht oplopende prijzen.

Al met al, een toch wel vriendelijk marktbeeld voor deze week.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.