Home

Achtergrond 144 x bekeken

Website helpt consument juiste gloeilamp kiezen

Consumenten kunnen vanaf dinsdag op een Europese website het antwoord vinden op de vraag welk soort lampen ze het beste kunnen aanschaffen.

Vanaf 1 september mogen winkels in Nederland en andere EU-landen geen gloeilampen van 100 watt of feller meer bestellen. Ze mogen ook geen nieuwe voorraden ondoorzichtige gloeilampen van om het even welk wattage meer aanleggen.

Op de nieuwe website kunnen consumenten uitvinden welke alternatieve soort lampen zij het best kunnen nemen. Zij kunnen daarbij kiezen uit spaarlampen, moderne energiezuinige halogeenlampen en led-verlichting.

De nieuwe website www.e-lumen.eu is weliswaar vanaf dinsdag al online, maar is pas in november geheel klaar. Vanaf september 2010 moeten winkels ook hun lampen van 75 watt of meer opmaken. Een jaar later volgen peertjes van 60 watt of meer. Tot slot verdwijnen na september 2012 de gloeilampen van 25 watt of meer uit de winkels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.