Home

Achtergrond 193 x bekeken

Waterschappen onderzoeken water op medicijnresten

In het Utrechtse afvalwater worden steeds vaker medicijnresten aangetroffen.

De drie waterschappen en twee drinkwaterbedrijven in de provincie brengen de medicijnen in het Utrechtse afval- en oppervlaktewater het komende half jaar in kaart, zo meldt het waterschap Vallei en Eem vandaag.

Nederlanders gebruiken steeds meer medicijnen, resten daarvan belanden via urine in het rioolwater. "Gelukkig is het niet meer zo dat mensen medicijnen veelvuldig door het gootsteenputje spoelen, wat vroeger wel gebeurde'', aldus een woordvoerder van het waterschap.

Rioolwaterzuiveringinstallaties zijn er niet op ingesteld om stoffen uit medicijnen uit het water te filteren. Technieken daarvoor zijn bovendien erg duur. Het onderzoek moet in kaart brengen wie, waar en hoe medicijnresten in het water worden achtergelaten, zodat het probleem bij de bron kan worden aangepakt. Het waterschap verwacht de uitslag van het onderzoek volgend voorjaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.