Home

Achtergrond 222 x bekeken

Wapenhandelaar moet in Duitsland terechtstaan

De Duits-Canadese wapenhandelaar Karlheinz Schreiber wordt maandag uitgeleverd aan Duitsland om daar terecht te staan voor een financieringsschandaal rond de christendemocratische partij CDU.

Een rechtbank in Canada wees zondag in hoger beroep zijn verzoek af om in dat land te mogen blijven, aldus lokale media. De 75-jarige Schreiber wordt verdacht van belastingontduiking, omkoping en fraude. Hij deed in 1991 een illegale bijdrage van een miljoen mark aan de CDU, de partij van toenmalig kanselier Helmut Kohl. Zijn regering zou als tegenprestatie toestemming hebben gegeven voor de levering van 36 Duitse tanks aan Saudi-Arabië.

Ook zou Schreiber geen belasting hebben betaald over miljoenen aan commissies die hij had verdiend met wapenhandel. De wapenhandelaar zegt onschuldig te zijn. De Canadese autoriteiten arresteerden de zakenman tien jaar geleden in Toronto. Zeven jaar later kwam hij op borgtocht vrij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.