Home

Achtergrond 354 x bekeken 23 reacties

Wakker Dier zoekt grootste 'liegebeest'

Wakker Dier gaat op zoek naar het meest misleidende stukje vlees of pakje zuivel.

Vanaf vandaag kan op de site van de dierenbeschermingsorganisatie worden gestemd op het grootste 'liegebeest', de producent of verkoper van vlees, vis of zuivel die het minst de waarheid vertelt over het leven van het dier achter het product.

Een grazende koe op de verpakking van worst die wordt gemaakt van varkens die nooit buiten komen en beloftes over duurzame visserij bij een moot met uitsterven bedreigde tonijn; volgens Wakker Dier liegen producenten en verkopers van dierlijke producten heel wat af. De Liegebeest-campagne moet er volgens Wakker Dier dan ook voor zorgen dat mensen beter weten wat ze eten. "De harde werkelijkheid zullen we met deze campagne niet op de verpakking krijgen. Maar wat we wel kunnen bereiken is dat er geen sprookjes meer op staan'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Op de website van Wakker Dier kunnen bezoekers het grootste liegebeest aanwijzen uit een lijst van twaalf producten en reclames. Tot de genomineerden behoren onder meer rookworsten van Unox, ijs van Hertog en vis van supermarktketens Albert Heijn en Aldi.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  huub

  Zo kunnen we aan de gang blijven..op de verpakking van de groninger metworst staan ook een boerderij en een slager..die zitten er ook niet in verwerkt. SCHANDE!!

  Ze noemen zichzelf Wakker Dier, ik heb ze nog nooit een dier wakker zien maken.. SCHANDE!!
  Wanneer worden die mensen volwassen??

 • no-profile-image

  wim

  misschien zit er toch een kern van waarheid in.en produceren we met zijn allen te veel.laat de varkenhouderij het is zonder antibiotica en soja doen voor de melkveehouderij hetzelfde en verplichte weidegang zal je zien het dier krygt het beter en de boer ook

 • no-profile-image

  wim ook een

  Wim, geef mij eens aan hoeveel antibiotica er dan gebruikt wordt en of dat ook teveel is ??

 • no-profile-image

  pietet

  Bij deze de start de verkiezing de grootste liegebeestorganisatie: Welke organisatie verspreidt de meeste leugens:
  - Wakker Dier
  - Milieudefensie
  - Animal Liberation Front
  - Partij voor de dieren

 • no-profile-image

  geen pinokkio

  Als grootste liegbeest zend ik in Marianne tieme. (en ik geef me zelf een goede kans dat dit de winnaar is)..

 • no-profile-image

  wim

  harm maar door die bio industrie hebben we juist instanties als wakker dier partij voor de dieren en wat al niet meer.

 • no-profile-image

  Harm

  Wim, je wijkt weer af om een smoes te hebben tegen de sector. Het gaat hier over het liegbeest, niet over antibiotica. Trouwens, wij behandelen op attest van de dierenarts bij ziekte. Het zou te gek zijn wanneer wij dat niet meer mogen. De huisarts schrijft jouw hopelijk ook iets voor wanneer je wat onder de leden hebt.
  Wakker dier mag van mij doorgaan, de consument wordt er wakker van en gaat alleen maar meer kopen, door goed te lezen zien ze hoe goed de produkten zijn.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Het grootste liegebeest is Wakker Dier zelf,want hun ware doel is; een veganistische samenleving.

 • no-profile-image

  down under

  Als ik naar de voorbeelden kijk waar men op kan stemmen en naar de argumentatie de WD er op na houd, bekruipt mij een gevoel van een erg hoog Ot en Sien gehalte onder de gemiddelde WD lid. Wie gaat er nu nog alleen op basis van plaatjes (etiketten) iets kopen, terwijl met pretendeert milieu- en dierenwelzijnsbewust inkopen te doen? Ook dit ballonnetje is wel erg gemakkelijk door geprikt, is ze alleen maar om stemming makerij te doen.

 • no-profile-image

  joost

  MEDEDOGEN
  Een moeilijk woord he.
  Vooral als je ook nog christelijk bent.

 • no-profile-image

  Harm

  Wim, nou en! laat ze lekker hun gang gaan. Zij denken dat de INTENSIEVE VEEHOUDERIJ alles fout doet. Ik denk van niet. Zijn we toch klaar.
  Halal vlees is in opmars!!!!! prima, iedereen wat ie wil.Maar het betekend wel onverdoofd slachten van dieren. Daar hoor je Thieme niet over. Die brandt zich daar niet aan, terwijl het de grootste kwelling is die je een dier kunt aandoen. Thieme hoopt dat uiteindelijk de consument al het vlees laat liggen. Over de rug van deze dieren probeert ze haar gelijk te halen. Dat zegt genoeg over de doelen van Thieme. Voor mij zijn deze mensen geen gesprekspartner. Dat die clubs bestaan: oke , we leven in een vrij land.

 • no-profile-image

  niet helemaal

  ik moet zeggen dat het terecht is dat men "consumenten" niet mag misleiden.
  Maar daar is de reclamecode commissie toch voor? ik zie het niet zitten dat het dan op deze manier moet gespeeld worden. Maar alle "diergroeperingen" en nu zeker WD hebben toch wel boter op hun hoofd. in mijn optiek misleiden ze de donoren zelf op een nog veel linkere manier. Zeggen dat je voor de dierenrechten opkomt etc., maar eigenlijk bezig bent met werkverschaffing. Volgens mij zijn de enige die werkelijk investeren in diergezondheid en welzijn de boeren zelf.
  Ze luisteren naar de markt en innoveren zelf enorm op die gebieden. de donoren zouden beter daar wat meer voor betalen dan "nutteloze" te steunen.
  Laat maar eens zien WD waar al het geld van de donoren blijft. Ik denk dat er veel op gaat aan personeelskosten, gebouwkosten, declaraties ( bv geld om een vrachtwagen te volgen tot weet ik niet waar, benzine, eten etc.) en vooral reclame maken. maar wat gaat er fysiek nu naar "de dieren"? terwijl de donoren denken en voorgehouden word dat bijna alles voor de dieren wordt besteed. Nee, nee, wolven in schaapskleren zijn het jammer genoeg zijn er in Nederland die dan te veel kuddegedrag vertonen en deze schapen geloven.

 • no-profile-image

  overwinteraar

  één hongerwinter anno 1944 voor deze fanataci, staan ze dan nog voor dezelfde ideeën of zijn we dan weer 60 jaar gevrijwaard van deze nonsens!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  willem

  hala vlees is martel vlees doe daar eens
  wat aan.

 • no-profile-image

  GJ

  Ik heb even op de site gekeken. Er staat een voorbeeld afgedrukt. Een doos met scharreleieren met daarop de tekst:

  Dier vriendelijk, lekker en gezond! Vrij van genetisch gemanipuleerde grondstoffen. Gevoerd met extra veel zonnebloempitten, granen en mais. Daarnaast staat een plaatje van zonnebloemen.
  Wat zegt WD: Scharrelkippen leven met 9 anderen op een vierkantie meter in een dichte stal en dus niet buiten tussen de zonnebloemen....

  Volgens mij suggereert de verpakking ook helemaal niet dat de kippen buiten tussen de zonnebloemen lopen. Wie is hier nu misleidend en het grootste liegebeest???

 • no-profile-image

  Harm

  Hoi eindelijk weer eens gratis reclame van wakker dier. iedere keer wanneer zij ons in het nieuws brengen gaat het beter. De kip omzet is met 10% gestegen, en ook het kalfsvlees doet het goed. Dus: wakker dier "shoot"

 • no-profile-image

  wim

  liegbeest helemaal geen antibiotica gebruiken ,waarom wil iedereen alleen maar zoveel mogelijk produceren met allerhand kunstgrepen vertel eens liegbeest waarom altyijd meer meer groter groter

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik snap die opmerkingen over antibiotica in de veehouderij niet meer. Zoals enkele weken geleden in de krant stond, wordt gemiddeld per inwoner voor € 300,-- per jaar aan geneesmiddelen gebruikt, en is dit gebruik de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Vooral de anti-depressiva schijnt het "goed te doen". Waar hebben we het eigenlijk nog over?

 • no-profile-image

  Ed

  Geef die lui een spiegel cadeau

 • no-profile-image

  Gerrie

  Ze kunnen nu nog komen kijken van Wakker Dier. Kunnen ze lekker op het strand naast de koeien gaan liggen die verkoeling zoeken in de rivier. Ja, zo gaat het ook in de gangbare veehouderij. En de meerprijs. Nul komma nul. Ze zeiken liever de boel af en ondertussen lekker goedkoop eten en grote en verre vakantiereizen maken en lid zijn van de ANWB. Das lekker voor het milieu. Milieuvervuilers.

 • no-profile-image

  gert

  Ze hebben zeker nog nooit van zelfreflectie gehoord

 • no-profile-image

  freek

  ìk zat echter te denken aan het fast food restaurant met de grote M die je overal ziet. Die beweren namelijk dat ze alleen het beste deel van de koe gebruiken (de voorkant) Het is absurt dat de burgers worden opgelicht

 • no-profile-image

  wereldburger van

  het grooste liegebeest wakkerdier zelf eerst iedereen om laten schakelen naar biologische en vervolgens eind doel ieder vegantaries maken sluit mijn volledig aan bij de onderbuurman dierenliefhebber uit de stad

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.