Home

Achtergrond 152 x bekeken

Vleermuiswandelingen in heel Nederland

Iedereen die meer te weten wil komen over de vleermuis kan zijn hart ophalen in de Nacht van de Vleermuis, op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus.

De Zoogdiervereniging organiseert door het hele land vleermuiswandelingen. Tijdens de wandelingen wordt er met 'bat detectors' gezocht naar vleermuizen. Gidsen vertellen over de waargenomen vleermuissoorten, hun voorkomen en gedrag. Op sommige locaties wordt voorafgaand aan de wandeling een lezing gegeven of vinden aanvullende activiteiten plaats.

Volgens de Zoogdiervereniging gaat het niet goed met de vleermuis. Van de 21 soorten vleermuizen die er in Nederland zijn gevonden, zijn negen soorten zeldzaam. Tenminste vijf andere soorten zijn de afgelopen vijftig jaar erg zeldzaam geworden of geheel verdwenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.