Home

Achtergrond 206 x bekeken 1 reactie

Vlamingen blij met 'beleefde buiging' Balkenende

De Vlaamse kranten schrijven zaterdag over "de beleefde buiging van Balkenende'' voor zijn Vlaamse collega Kris Peeters.

De kranten doelen op de toezegging van premier Jan Peter Balkenende vrijdag om de Westerschelde te verdiepen voor de Antwerpse haven, zoals een verdrag bepaalt.

De commentator van Gazet van Antwerpen wijst er op dat Balkenende echter niet zegt hoe en wanneer dat uitbaggeren gebeurt. "Balkenende heeft destijds ook de toenmalige premier Leterme al eens met een kluitje in het Schelderiet gestuurd. De vrees is daarom groot dat Balkenende ons eens te meer oude wijn in nieuwe zakken verkoopt. Zo kennen we de Nederlanders onderhand wel. Maar het geduld is nu werkelijk op.''

De krant Het Laatste Nieuws stelt dat "de Nederlandse premier dan toch plooit voor de Vlaamse druk''. "Dat een verdrag wordt uitgevoerd is de logica zelf, maar Antwerpen en Vlaanderen haalden gisteren opgelucht adem toen Balkenende het eindelijk met zoveel woorden zei.''

In De Morgen geeft columnist Theodor Holman een goede tip aan de Belgen: "Zelf met uitbaggeren beginnen en ons dan een gepeperde rekening sturen voor gederfde inkomsten. Moet je eens kijken hoe snel wij gaan baggeren.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Blijkbaar zet Balkenende de Raad van State buitenspel

Of registreer je om te kunnen reageren.