Home

Achtergrond 180 x bekeken

Verdachte dodelijke steekpartij crèche zwijgt

Nevzat K., de man die verdacht wordt van de moord op crèche-eigenares Arzu Çakmakçi-Erbas, doet er voorlopig het zwijgen toe.

Tijdens de eerste verhoren heeft hij de politie niets over de steekpartij of zijn eventuele motieven verteld, zo liet een politiewoordvoerder donderdag weten. K. werd woensdag in het Erasmuspark in Amsterdam-West aangehouden. De politie beschouwt de 41-jarige man als de belangrijkste verdachte van het doodsteken van Çakmakçi-Erbas bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot op 10 augustus. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er andere personen betrokken waren bij de dodelijke steekpartij.

Na de steekpartij heeft K. waarschijnlijk rondgezworven door Nederland en heeft hij enige tijd in Duitsland doorgebracht. Volgens de politie kon hij nog bij weinig vrienden of bekenden terecht, omdat die door de politie onder druk waren gezet. Veel agenten gingen met deze kennissen praten. Ook is zijn beeltenis maandag via verscheidene media verspreid. De in Turkije geboren K. verblijft illegaal in Nederland en is verslaafd aan drank en drugs.

Bij zijn aanhouding zei K. meteen tegen agenten dat hij gezocht werd en dat hij zijn eigen foto op internet had gezien. Hij zou eerder al betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.