Home

Achtergrond 154 x bekeken

Veel vrouwen blijven werken na eerste kind

Vrouwen kiezen na de geboorte van hun eerste kind minder vaak voor een kortere werkweek dan enkele jaren geleden.

Alleen vrouwen die voor de geboorte een voltijdbaan hadden, gaan nog vaak minder uren werken. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag presenteerde.

In de periode van 2006 tot en met 2008 bleef 40 procent van de vrouwen na de geboorte van het eerste kind evenveel uren werken als daarvoor. In de periode van 2001 tot en met 2003 was dat nog 34 procent.

Het aandeel moeders dat minder uren ging werken nam af van 36 naar 31 procent. Nog slechts een klein deel van de moeders stopte volledig met werken. Dit aandeel daalde van 13 naar 10 procent. Het aandeel dat zowel voor als na de geboorte geen betaald werk had, bleef constant met 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.