Home

Achtergrond 203 x bekeken

Valkenburg weert bierfiets

De bierfiets maakt niet langer deel uit van het straatbeeld in het drukke centrum van Valkenburg aan de Geul.

De Limburgse gemeente weert het 'fietscafé' voortaan uit het centrum, liet een woordvoerder vrijdag weten. Het verbod moet een einde maken aan de overlast die de drinkende bemanning van de bierschuit bij herhaling veroorzaakt. Bierfietsers gaan zich volgens de gemeente vaak te buiten aan overmatig en hinderlijk alcoholgebruik en vormen een gevaar voor het verkeer.

De gemeente gebruikt een bepaling van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) waarin staat dat in het stadscentrum op straat geen alcohol gedronken mag worden behalve op terrasjes die een ontheffing hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.