Home

Achtergrond 188 x bekeken

Tulpen slecht aan de prijs

De tulpenaanvoer stagneerde deze week op bloemenveiling FloraHolland op een kleine 150.000 stuks en die maakten gemiddeld € 0,17.

Vorig jaar lag dat 10 cent hoger bij vrijwel dezelfde aanvoer. De eerste bollenoogstresultaten zijn bekend en de kwaliteit van de bollen is best. Wat dat betreft kan er worden gerekend op prima uitgangsmateriaal voor het komende broeiseizoen. De omstandigheden op de bollenexportmarkt zijn dusdanig dat de bollentelers ook goed kunnen werken aan kraamverbetering.

Een dikkere maat in de opplant en wat extra kleiner plantgoed weggooien zal ongetwijfeld leiden tot beter uitgangsmateriaal in de komende seizoenen. Een goed moment voor de opbouw van een kwaliteitsbuffer voor latere jaren. Om daarmee tegelijkertijd ook steeds gemakkelijker tegemoet te kunnen komen aan de steeds duidelijker wens van de groot- én kleinschalig inkopende retailers namelijk: A1 kwaliteit en minimaal 22 gram of zelfs nog iets zwaarder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.