Home

Achtergrond 221 x bekeken

Trekkerfabrikant verliest terrein op beurs

De aandelen van machinebouwers John Deere, Agco en Case New Holland zijn de afgelopen week fors gedaald.

De winstdaling van John Deere viel kleiner uit dan verwacht. De firma uit Illinois verwacht echter het komende kwartaal nog geen verbetering van resultaten.

De Amerikaanse noteringen voor tarwe en maïs daalden door hogere oogstverwachtingen. Bovendien lijkt weerfenomeen El Nino aan kracht in te boeten, waardoor oogstmislukkingen in Australië en India minder waarschijnlijk lijken.

Lagere grondstof- en voerkosten voor voedingsconcerns en vleesbedrijven resulteerden in overwegend hogere noteringen. Uitzondering was Unilever, dat op weekbasis 2 procent verloor. Hoewel Unilevers aandeel beter presteert dan die van Proctor & Gamble en Nestlé ontstaat vrees dat de omzetgroei die Unilever realiseert toenemend ten koste van winstgevendheid gaat.

Toeleveranciers rekenen vanwege hogere oogstverwachtingen op minder koopkracht bij boeren. Omdat de nieuwe ramingen niet veel verschillen van eerdere bleef het effect beperkt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.