Home

Achtergrond 585 x bekeken

Torenhoge boetes leiden tot veiling bij mesthandelaar

Bij mesthandelaar An­thony van den Broek uit Lierop is vandaag een openbare verkoop van meubilair en andere spullen.

De veiling wordt gehouden omdat Van den Broek niet heeft voldaan aan boetes die inmiddels zijn op­gelopen tot een torenhoog be­drag.

Van den Broek beweert dat de boetes voor overtredingen van mestregelgeving hem onterecht zijn opgelegd. ”Ik heb de afgelopen tijd meer­dere boetes opgelegd gekregen door de overheid voor export van mest naar Duitsland. De boetes lopen in totaal op tot 2,5 miljoen euro. Ik vecht deze boetes aan bij de rechtbank, maar de rechtbank in Den Bosch heeft nog geen uit­spraak gedaan, omdat ook zij niet weet wat ze er mee moet”, aldus de Brabander.

”Ik doe geen valsheid in ge­schrifte, ik doe niet aan zwarte mest. De AID zegt ook dat ik het binnenlands vervoer volledig vol­gens de regels doe, maar voor de export zeggen ze dat ze denken dat ik het niet doe volgens de wet. Daarom blijven ze verbaliseren en heb ik nu te maken met be­stuurlijke boetes. Het nadeel hier­van is dat je de boetes eerst moet betalen voordat de overheid wil procederen. Omdat ik niet zomaar 2,5 miljoen euro kan betalen, ko­men ze privé-spullen verkopen.”

Op het bedrijf van Van den Broek werd acht weken geleden beslag gelegd. Op de bedrijfstak die in 2006 en 2007 mestexport deed, ligt nog steeds beslag. Voor de huidige bedrijfsvoering heeft dit geen effect, omdat dit via an­dere bedrijfstakken gaat.

De veiling vandaag wordt ge­houden door Van Seggelen Ge­rechtsdeurwaarders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.