Home

Achtergrond 452 x bekeken 11 reacties

Topman vreest verdere melkprijsdaling

De rest van 2009 wordt extreem moeilijk voor Arla Foods. Een verdere melkprijsdaling is daarom niet uitgesloten.

Dat zegt directietopman Peder Tuborgh in de leveranciersnieuwsbrief van het Deens/Zweedse zuivelconcern. Volgens Tuborgh kampt het bedrijf niet alleen met de problemen waarmee de hele zuivelmarkt te maken heeft, maar heeft het ook problemen vanwege de wisselkoersen van het Britse pond en de Zweedse kroon. De omzet staat daardoor onder extra druk.

De afzet op de Zweedse thuismarkt verloopt voorts teleurstellend, aldus de Arla-topman.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Ik hoop dat sommige voorspellingen niet uitkomen. Pas beter in 2011....Leuk als je dan als surviver overblijft.......met een totaal geruiineerde portemonnee .....Maar goed dan wordt ALLES WIEDER BESSER!!! Horrido

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Melkquotering eraf, zuivelmarkt volledig liberaliseren, dan wordt de wereldmarktprijs leidend. Dat begrijpt een aap.

 • no-profile-image

  hugo de grauw

  Persoonlijk vind ik melk sowieso te duur in de supermarkt. Melkprijs daar mag best 10 cent omlaag. Ahold maakt toch winst zat over de rug van de boer en de consument

  Hugo

 • no-profile-image

  ..

  Misschien hebben ze wel veel te veel betaald voor Nijkerk? Ik hoop het wel.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Peder is vast te druk bezig geweest met graaien dat er een tekort is ontstaan om de melkprijs op de zelfde niveau te houden. Geen directe last van prijsdaling bij Arla, nooit aan Arla geleverd, ook niet van plan om aan ze te leveren.

 • no-profile-image

  krante knipsel

  ach, het is al zo lang bekend. PAPIER IS GEDULDIG. ik bedoel dit te zeggen, zulke voorspellingen hebben een gegarandeerde kans van waarheid van 50 procent en omgekeerd ook. laat je vooral niet gek maken.

 • no-profile-image

  beboer

  ach heeft allemaal niks te maken met voorraden... het is de wereldmarkt die de prijs bepaald stijgt de prijs dan zal de zuivelfabriekanten die vooral melkpoeders produceren hun uitbetaalde prijs automatisch meestijgen en dan zal uiteindelijk de andere fabrikanten moeten volgen...

 • no-profile-image

  Laten we ons kaal plukken

  Het is crisistijd! Gevolg, de graaiers graaien wat ze kunnen. In de winkel net zo duur maar voor de boer 40% minder.
  Wat hebben we toch een sterke organisatiestructuur! Deze denken ook eerst aan zich zelf, daar zijn ze voor ingehuurd.Het zou beter zijn dat ze met akties voor een betere melkprijs gingen. En de NMV daarmee ondersteunen. Of zijn ze daar niet slim genoeg voor?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dan staat de prijs van friesland campina ook automatisch onder druk. Dat belooft wat voor de winter en maar quotum kopen voor 18 cent of meer.

 • no-profile-image

  Boerin

  Weer veel tegenstellingen zeg. ABN verwacht hogere prijs en Arla een lagere. Ik hoop dat het idd aan de omwisselkoers ligt en Campina en de andere melkfabrieken in Nl. er geen last van hebben! Komen ABN zijn voorspellingen uit? Ik hoop het maar ga lekker melken vanavond tegen een zo laag mogelijke kostprijs want zulke dalen, waar we nu in zitten komen er meer!!!! Be prepared!!!

 • no-profile-image

  Pietet

  Voorraden zijn nog steeds enorm, die zijn echt niet in een paar maanden verdwenen. Dus als een retailer je laat kiezen tussen een nog lagere kaasprijs of geen afname van kaas meer. Weet ik wel wat er gebeurd als je je pakhuis al vol kaas heb zitten. Ik ga ervan uit dat op zijn vroegst in 2011 een melkprijs van boven de 25 cent te verwachten is. Voor de retailers is er geen enkele reden om de komende kwartalen meer te gaan betalen voor zuivelproducten. So be it, survival of the fittest.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.