Home

Achtergrond 185 x bekeken

Terugloop Duitse zeugenstapel komt tot stilstand

De Duitse zeugenstapel is in de periode november 2008 tot begin mei dit jaar met 0,5 procent gegroeid, maar het aantal zeugenhoudende bedrijven is in die tijd met 3 procent afgenomen.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Destatis, het Duitse CBS. De zeugenstapel omvatte per begin mei 11.000 dieren meer dan begin november. Het aantal zeugenhouders zakte naar 23.000. Bekeken over de periode november-november betekent dat een daling met 11 procent.

De teruglopende ontwikkeling bij het totale aantal varkenshouders is in de periode november-mei tot stilstand gekomen dankzij een lichte groei (0,8 procent) van het aantal vleesvarkenshouders. In het voorafgaande halfjaar was er nog sprake van een daling met 8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.