Home

Achtergrond 200 x bekeken

Taakstraf voor aanval met zeis

De rechtbank in Leeuwarden heeft een 36-jarige vrouw veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, omdat ze vorig jaar een andere vrouw met een zeis te lijf ging in het Friese dorpje Haskerhorne.

LEEUWARDEN (ANP) - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 36-jarige vrouw veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, omdat ze vorig jaar een andere vrouw met een zeis te lijf ging in het Friese dorpje Haskerhorne. De aangevallen vrouw hield aan het incident verwondingen aan haar rug en schouders over.


Het slachtoffer kwam in juni vorig jaar 's avonds een aantal spullen ophalen in het huis van de andere vrouw. De vrouw had daar een tijd gewoond. Onder toeziend oog van verschillende familieleden en vrienden kregen ze ruzie over een man, de vriend van de veroordeelde vrouw.


Op een gegeven moment wilde het slachtoffer weggaan en stapte ze in de auto. Daar bedreigde de vriend haar, waarop zij antwoordde: ,,Ik ben niet bang voor je, lelijke broekjepoep.''


Daarop sleurde de man haar de auto uit. Volgens de advocaat van de daderes nam deze de zeis om zichzelf te verdedigen. Omdat de vrouw de zeis echter uit haar schuurtje had gehaald, gaat de rechtbank daar niet in mee. ,,Ze had ook kunnen weglopen'', aldus de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.