Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Snel WTO-handelsovereenkomst sluiten'

De recessie moet leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) ertoe brengen voor het eind van dit jaar een overeenkomst te sluiten.

Dat zei directeur-generaal Pascal Lamy van de WTO het Indiase dagblad Business Standard. Volgens Lamy bestaat de mogelijkheid dat WTO-leden voor een deal liever wachten tot de crisis voorbij is. Ze willen juist nu met overheidssteun de economie stimuleren. De WTO-regels staan steun door staten echter maar beperkt toe. Volgens Lamy is toenemende handel juist een motor onder herstel.

Lamy pleit daarom tijdens een bijeenkomst in India op 3 en 4 september voor een officiële verklaring waarin landen zeggen te streven naar afronding van de zogeheten Doha Ronde voor het einde van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.