Home

Achtergrond 243 x bekeken 3 reacties

Sinterklaas-traditie: actie tegen pepernoten

Het begint bij de tradities van het Sinterklaasfeest te horen: actie voeren tegen de vroege verkoop van pepernoten.

Op internet zijn weer de actiestickers te bestellen om winkelketens ervan te weerhouden de pepernoten al ver voor de winter in de schappen te zetten.

Vorig jaar gingen tot woede van de actievoerders in week 36 al taaitaaipoppen en pepernoten over de toonbank, maar dit jaar zijn de eerste al gesignaleerd in week 35.

In de supermarkten wordt jaarlijks voor zo'n 40 miljoen euro gekocht aan Sinterklaassnoepgoed, van pepernoten en taaitaai tot chocoladeletters en marsepein. Winkelketens zijn er als de kippen bij om daarvan een graantje mee te pikken. Actievoerders zeggen dat het Sinterklaasfeest zijn traditionele karakter verliest, als al in de zomermaanden begonnen wordt met de verkoop van de lekkernijen. Daar lijkt dus een andere traditie voor terug te komen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  G.Hoiting-Warners

  Ik ben het er helemaal mee eens dat het van de gekke is dat het St.Nikolaas snoepgoed nu al in de supermarkten ligt.
  St. Maarten moet nog komen wat wil men toch. De kinderen worden al gek gemaakt je kunt ze toch niet uitleggen dat het nog3 maanden duurt voor dat het pakjesavond is!!! De scholen beginnen net weer daar hebben de kinderen eerst de aandacht op gericht.Er moet een datum geprikt worden wanneer het in het schap mag liggen.

 • no-profile-image

  Godan

  Het is simpel. Als het niet verkocht wordt ligt het niet in de winkel. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die nu al Sinterklaassnoepgoed kopen!

 • no-profile-image

  R.I.Paets-Dée

  Onze dochter reageerde zo vorig jaar op mijn vraag of haar zoontjes nu al pepernoten krijgen:
  Hij ziet het overal om zich heen en ik geef ze maar anders vinden ze me geen aardige moeder!
  Niemand zal dus pepernoten vroegtijdig moeten kopen,maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Het lijkt me dus het beste om een vaste datum op te leggen,wanner die pepernoten in de winkel mogen liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.