Home

Achtergrond 188 x bekeken

Saudische prins doelwit aanslag

Een Saudische prins is lichtgewond geraakt bij een zelfmoordaanslag door een terrorist in Jeddah.

Naar verluidt was het de eerste doelgerichte aanslag op een lid van de koninklijke familie van Saudi-Arabië sinds sympathisanten van het islamistische terreurnetwerk al-Qaeda in 2003 de wapens opnamen tegen de monarchie, die banden onderhoudt met de Verenigde Staten.

De dader was een gezochte extremist, die zichzelf in het kantoor van prins Mohammed bin Nayef opblies. De prins is als plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor veiligheidszaken. Hij oogstte veel lof voor zijn antiterreurbeleid.

De terrorist kon het kantoor binnenkomen met de smoes dat hij de prins persoonlijk wilde vertellen dat hij zich wilde overgeven aan de autoriteiten. De Arabische nieuwszender al-Arabiya toonde later beelden van de prins tijdens een ontmoeting met koning Abdullah, meldde de Britse omroep BBC vrijdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.