Home

Achtergrond 230 x bekeken 2 reacties

Rucolaboycot Duitse teelt neemt toe

Het aantal Duitse supermarktketens dat wegens de vondst van klein kruiskruid in voorverpakte sla voorlopig geen rucola uit binnenlandse teelt meer aanbiedt, neemt toe.

Het voorbeeld van de ketens Plus en Netto wordt gevolgd door Kaiser’s Tengelmann en Edeka. De maatregel is een klap voor de telers in de deelstaat Rijnland-Palts, de belangrijkste regio voor de rucolaproductie met een areaal van 360 hectare. Supermarktketen Rewe volgt de rucola-boycot daarentegen vooralsnog niet. Deze keten stelt dat het problemen met gifkruid in voldoende mate kan voorkomen met zijn bedrijfseigen controlesys­teem. Afgelopen woensdag werd in een pak rucola uit de schappen van Plus het giftige klein kruiskruid aangetroffen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tineke de Groot

  Als ik redacteur was van een agrarisch nieuwsblad zou ik meteen mijn scherpste verslaggever op pad sturen voor interviews met inkopers van Nederlandse supermarkten en vooral Nederlandse telers van rucola. Als hier aanleiding toe bestaat, volgt dan ook nog een gesprek met Nederlandse controleautoriteiten op dit punt.

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Wat een storm in een glas water. Klein kruiskruid is helemaal niet zo'n giftig kruid. Vroeger werd het wel voor medicinale doeleinden gebruikt.
  Waar hebben ze het over?

Of registreer je om te kunnen reageren.