Home

Achtergrond 176 x bekeken

Rinnooy Kan in onderwijstop 10, Plasterk niet

Alexander Rinnooy Kan staat bovenaan de top tien van belangrijkste mensen in het hoger onderwijs.

Dat stelt ScienceGuide, een website met nieuws over het hoger onderwijs. Onderwijsminister Ronald Plasterk (PvdA) ontbreekt op het lijstje. "De mensen vinden dat hij wat betreft de thematiek rond de crisis te veel afwezig is'', zei een medewerker van de site.

Topfunctionaris en voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) Rinnooy Kan heeft wel een antwoord op de crisis. Hij steekt zijn nek uit voor investeringen in kennis. Om deze reden wordt hij in brede kring geprezen, schrijft ScienceGuide.

Plasterks partijgenoot Mariëtte Hamer neemt in de top tien wel een prominente plaats in. Zij staat op de tweede plaats. Volgens de samenstellers van de lijst heeft zij een sterke lobby gevoerd voor investeringen in kennis op de lange termijn.

De website maakt sinds 2001 ieder jaar een lijst met de belangrijkste sleutelfiguren in het hoger onderwijs en ondervroeg een paar honderd kenners. Hoogleraren, studentenleiders, Kamerleden en deskundigen uit het bedrijfsleven vertelden wie zij hoog in het vaandel hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.