Home

Achtergrond 236 x bekeken

Ree gezien op Schiermonnikoog

Voor het eerst in vijftien jaar is een ree gesignaleerd op Schiermonnikoog.

Twee mannen zagen het beest lopen. Volgens het tweetal gaat het om een mannetje, dat in tegenstelling tot een vrouwtje geen witte rompvlek heeft in de zomer. De ree is waarschijnlijk naar het eiland gezwommen, zegt een woordvoerder van Natuurmonumenten op Schiermonnikoog.

De woordvoerder kan zich goed voorstellen dat een ree het eiland komt bezoeken. "Het is een jong mannetje dat waarschijnlijk zijn territorium op de vaste wal is kwijtgeraakt. Op het eiland zoekt hij een nieuw.'' Een eiland heeft hij nu, maar een vrouw voor de ree is nog niet op het eiland gesignaleerd. "Dat is wel een beetje sneu.''

De ree mag volgens de woordvoerder, in tegenstelling tot de herten op Terschelling en de vossen op Vlieland, op het eiland blijven."Dit keer is het dier zelf naar het eiland gekomen, dan is het een ander verhaal.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.