Home

Achtergrond 122 x bekeken

Reddingsbrigade redt recordaantal zwemmers

De strandwachters van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) hebben zaterdagmiddag een recordaantal mensen uit de zee gered. 104 zwemmers kwamen in de problemen.

Dat kwam doordat een sterke stroming was ontstaan door een aanhoudende, harde zuidwestenwind en afgaand water.
De badgasten konden daardoor niet terugkomen naar de kant. Twee personen moesten met een ambulance naar een ziekenhuis worden overgebracht omdat ze water hadden binnengekregen. Een aantal andere zwemmers werd ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Niet alleen de strandwachten kwamen in actie. Ook badgasten schoten te hulp toen een twaalfjarige jongen niet meer zelf naar de kant kon komen.

De problemen deden zich vooral voor bij de golfbrekers voor de kust van Scheveningen en Kijkduin. De reddingsbrigade waarschuwt dat ook zondag en wellicht komende week een gevaarlijke stroming langs de Haagse kust wordt verwacht. Badgasten kunnen daarom beter zo ver mogelijk uit de buurt van de golfbrekers blijven en niet te ver in zee gaan. De HVRB adviseert zwemmers een vast punt op de kant in het oog te houden. Ouders kunnen hun kroost beter niet zonder begeleiding in de zee laten gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.