Home

Achtergrond 144 x bekeken 2 reacties

Rabo: kredietpositie tuinbouw stabiel

De Rabobank verwacht ondanks de afzetcrisis dit jaar een stabiele kredietportefeuille voor de glastuinbouw.

Dat zegt afde­lingsdirecteurs akker- en tuin­bouw Dick Oosthoek. De bank heeft 7 miljard euro uitstaan in de glastuinbouw en zag dit eerste halfjaar nog een lichte groei. Dat zijn eerder afgesloten leningen voor investeringen die nu zijn op­genomen. Het aantal investerin­gen loopt wel fors terug.

De Rabobank nam voorzienin­gen op voor verliezen op kredie­ten in de tuinbouw. Hoe groot de stroppenpot is, wil Oosthoek niet zeggen. Hij ziet nog veel onzeker­heden. "Het is moeilijk te voor­spellen. Een aantal bedrijven krijgt uitstel van aflossingsver­plichtingen. Dat beïnvloedt de portefeuille."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Ach ja.De Rabo komt er meestal wel uit. Eerst het prive kapitaal van de kweker cashen, dan het borgstellingsfonds en dan ook nog het BBL van de Gemeente...
  Nee met de Rabo komt het wel goed.

 • no-profile-image

  jeroen

  gelijk heb je edelratte
  tegenwoordig zijn het nog ambtenaren ook
  dat tuig

Of registreer je om te kunnen reageren.