Home

Achtergrond 262 x bekeken 5 reacties

Rabo Noord-Holland herziet toekomstvisie bloembollen

Met het oog op de stroom financieringsaanvragen in september werken Rabobanken in Noord-Holland aan een toekomstvisie voor de bloembollensector.

Dat verklaart Mark Poldner, directeur commerciële zaken Rabobank Noord-Holland Noord. Rabobank Noord-Holland Noord schort voor betere bedrijven de aflossingsverplichting op langlopende leningen op, aldus Poldner. "Dat is niet ongebruikelijk, maar het gaat nu wel om veel bedrijven." Hoeveel wil hij niet zeggen, noch of het een minderheid of meerderheid betreft.

"Dat zijn bedrijven die aantoonbaar koersen op een lage kostprijs. Dan kom je terecht bij de grotere bedrijven. Groot is niet altijd mooi maar in de praktijk zijn het vaak de meer levensvatbare bedrijven." Bollenondernemers beheersen nog te weinig de basis van het ondernemen, aldus Poldner. "Daarnaast brengen we partijen zoveel mogelijk bij elkaar. Bedrijven en schakels moeten meer samenwerken. Telers moeten ook de afzet meer in eigen hand nemen wat ons betreft, of anders diversifiëren." Met enkele andere Rabobanken wordt gewerkt aan een grondig herziene toekomstvisie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Als Poldner eerlijk was zou hij zeggen: Als we grote bedrijven laten vallen, dan vallen ook andere grote jongens in de keten en dat is voor ons een te groot risico. Daarom laten ze liever kleinere bedrijven naar de sodemieter gaan zodat de groten nog groter kunnen groeien. Dat ze koersen op een lage kostprijs is niet hetzelfde dan het REALISEREN van een lage kostprijs. Het lijkt mij een goed plan om vooral de kleine gespecialiseerde vakman voor het vak te behouden. De "ondernemer" is alleen geïnteresseerd in geld, en dat maakt niet gelukkig!

 • no-profile-image

  frans willemse

  "Slechte tijden zijn goede tijden voor goede bloembollentelers", aldus al in de 80-er jaren crisis al geponeerd en nog steeds van kracht.
  Ofwel: gewoon uitzieken van de hobbyboeren, die zich niets van economie wensen aan te trekken.
  Het is wel heel erg als zelfs de bloembollenboeren de RABOBANK niet meer het verlies gunnen!!!

 • no-profile-image

  JE

  Crediet verstrkken bij de bloembollentelers door de Rabobank is niet alles ,de veilingen doen er ook aan mee.
  Zou het niet verstandiger zijn hiermee te stoppen. Planten maar - denken maar - nog meer - veel meer - zinloze besprekingen en afspraken.
  Naar het al zeer oude gezegde: ze dronken een glas en deden een plas en lieten alles zoals het was.
  JE

 • no-profile-image

  Witte Hemel

  Stop eerst maar eens met die overproductie heren bollentelers. Blijkbaar wil het niet tot jullie brein doordringen dat enkel concurreren op de kostprijs dodelijk is voor ons bloementelers. Kots en kots ziek word ik er van. Er komen aantallen aan de veiling die godsgeklaagd zijn.Je zou zeggen dan moeten jullie ze niet op zetten.Nou dat werkt een beetje veel anders. Alle overschotten worden gewoon sam sam met een gelegenheidsteler afgebroeid. Resultaat? Ga eens aan de klok kijken!! Als jullie zo door gaan dan mogen jullie de bollen straks aan de koeien op voeren. Dus luister heel goed naar die Rabo man en ga zo door!!!!!

 • no-profile-image

  Pieter

  We moeten als kwekers maar eens een toekomstvisie voor de banken maken..
  die staan over een 10 jaar buiten spel aangezien ze niets durven. Goede tijden slechte tijden... bij banken en ook bij kwekers. Niet zo dramatisch doen; geld laten rollen! In promotie en productie..

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.