Home

Achtergrond 262 x bekeken 3 reacties

PvdD wil landelijke aanpak vogeloverlast

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat gemeenten verplicht worden overlast van vogels alleen nog op een diervriendelijke en meer effectieve manier te bestrijden.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de PvdD heeft minister Gerda Verburg (Landbouw en Natuur) vandaag in schriftelijke vragen verzocht hiervoor een landelijk beleid te ontwikkelen.

Volgens Thieme blijken gemeenten vogeloverlast steeds vaker op een dieronvriendelijke en weinig zinvolle manier aan te pakken. Zo wijst de PvdD-leidster op de gemeente Dongen die onlangs heeft besloten duiven te laten verwijderen. Terwijl volgens Thieme uit onderzoek blijkt dat na het weghalen van duiven de populatie weer snel toeneemt.

Volgens de PvdD zijn er voldoende diervriendelijke methodes om overlast door vogels tegen te gaan. Thieme noemt onder meer het gebruik van eimanipulatie, zwakstroomdraden, duiventillen of het anders verpakken en behandelen van afval. Eerder dit jaar maakte de gemeente Leiden nog bekend uit te proberen of meeuwen vuilniszakken minder openpikken, als die een gele kleur hebben.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Niet lullen, maar schieten !!!!!!!!!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  gewoon een beetje vergif en die duiven zijn verleden tijd

 • no-profile-image

  boerke

  Duiven zijn een ware plaag ook in de landbouw in die gebieden waar ook houtwallen of bossages staan.
  Flink afschieten is de enige remedie als verjagen niet langdurig helpt. De schade wordt niet door de pvdd vergoed toch?!

Of registreer je om te kunnen reageren.