Home

Achtergrond 173 x bekeken

PvdA wil skimmen harder aanpakken

De PvdA wil dat het kabinet het skimmen van bankpasjes harder aanpakt.

De coalitiepartij vindt dat het bezit van apparatuur waarmee criminelen bankpasgegevens kopiëren, strafbaar moet worden gesteld. Daarnaast pleit de PvdA voor een landelijk meldpunt waarin staat in welke plaatsen skimmers actief zijn geweest.
,,Het probleem neemt hand over hand toe'', zei PvdA-Tweede Kamerlid Ton Heerts dinsdag. ,,Als je ziet hoe die bendes opereren, wordt het tijd voor een verbod op het bezit van skimapparatuur.'' Hij zal minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vragen zo'n specifiek verbod in het leven te roepen.
Skimmers plaatsen kopieerapparatuur in pinautomaten, bijvoorbeeld in winkels. Vervolgens lezen ze de bankpasgegevens van klanten uit. Met die informatie zijn ze in staat bankrekeningen te plunderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.