Home

Achtergrond 465 x bekeken 1 reactie

Paniek in Duitsland om rucola

Duitse supermarkten halen rucola uit de schappen omdat tussen de bladeren het giftige klein kruiskruid kan zitten.

De discounter Plus maakte woensdag bekend uit voorzorg de slasoort voorlopig nergens meer te verkopen.
Plus reageerde op een waarschuwing van een Duitse wetenschapper. De onderzoeker van het farmaceutisch instituut van de universiteit Bonn stelde vast dat zich tussen rucola die in de Bondsrepubliek te koop is, bladeren van klein kruiskruid kunnen bevinden. Zelfs kleine hoeveelheden van deze plant kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus de deskundige.

Hij onderzocht aanvankelijk een verpakking uit een supermarkt in Hannover, maar stuitte daarna ook in andere winkels op verdachte gevallen. De autoriteiten hebben nog niet op het onderzoek gereageerd, meldden Duitse media.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Wordt waarschijnlijk Jacobskruiskruid bedoeld?

Of registreer je om te kunnen reageren.