Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

PVV: ministerie geeft fout signaal Mexicaanse griep

Het ministerie van LNV geeft een verkeerd signaal in de benadering van de Mexicaanse Griep.

Dat vindt de commissie Varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Hoewel de overheid stelt dat de griep voor mensen minder ernstig is dan gedacht worden er wel maatregelen genomen voor de varkenssector. De motivatie is dat de risico’s minimaal lijken, maar dat er aanzienlijke handelsrisico’s zijn. LNV wil eventuele besmette varkensbedrijven is in quarantaine plaatsen. Bovendien wil het samen met de sector werken aan een plan van aanpak.

Zowel de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) als de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) vrezen dat hiermee een verkeerd signaal naar consumenten wordt gegeven. ”Het is belangrijk om te benadrukken dat de consumptie van varkensvlees veilig is en dat varkens geen besmettingsbron zijn.”

De NVV benadrukt het belangrijk te vinden dat Nederland niet afwijkt van de wereldwijde benadering. Voorzitter Wyno Zwanenburg. ”Als wij andere maatregelen nemen roept dat vragen op in het handelsverkeer.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Eindelijk eens een PVV die reageert zoals het behoort.Dit bericht van LNV bevestigd voor de zoveelste keer dat de minister alleen bezig zich bij het grote publiek te manifesteren als daadkrachtige tante over de ruggen van de in dit geval de varkenshouderij.Ik kan mij niet voorstellen dat er nog dierhouders zijn die nog iets positiefs verwachten van deze minister ,weg er mee en wel zo snel mogelijk en nooit meer terug.

 • no-profile-image

  nietje

  @Willy, Ik ben het geheel met je eens.
  Tuurlijk, er kan een gevaar zijn, maar we zitten weer in een hokje zoals ook bijvoorbeeld bij het hele MRSA verhaal.
  Wat ik echter in deze mis is wat men gaat doen met de kippen bedrijven hier in Nederland, zij zijn ook een gevaar, daar er meer een kippenvariant in het virus zit dan een varkensvariant, maar ja.... hoe heette de ziekte in het begin ook al weer.... juist ja varkensgriep.
  Ministerie, doe eens waar de sector iets aan heeft en schop geen paniek!

Of registreer je om te kunnen reageren.