Home

Achtergrond 226 x bekeken

Overheidsgebruik Crocosmia stimuleert

Het feit dat er steeds meer gemeentelijke diensten zijn die Crocosmia in perken en bermen planten, leidt er mede toe dat de vraag naar bollen van dit product toeneemt.

Ze staan nu volop in bloei. Dat constateert Kwekerij Davelaar die vandaag enkele vazen met het gesneden product in de keuringszaal zette. Op een moment overigens dat de bloemenprijzen nogal in mineur zijn. Davelaar kijkt dan ook uit naar het moment dat de volgende fase van dit product kan worden aangevoerd, namelijk het bes-stadium.

Crocosmia is dan onder andere uitstekend toe te passen in het gemengde boeket. De getoonde cultivars zijn de rode C. 'Red King', de oranje C. 'Mistral' en de gele forse bloemen van C. 'George Davidson'. Verder in de keuringszaal ook de mooie planten van Campanula 'Viking' die werden ingebracht door AB Cultures, de uitgebreide inzending Eucomis van Cees Breed en Chris van der Salm en tenslotte een prachtige collectie Allium van de Maatschap Mellema-Versteeg, waaronder de zaaddozen presentatie van de forse Allium schubertii en verder vazen met onder andere Allium cernuum, A. tuberosum en A. macrcarpum.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.