Home

Achtergrond 236 x bekeken

Opschudding over doodknuppelen kraaien in Brussel

In België is opschudding ontstaan over de vogelverjagers van het vliegveld bij Brussel.

Een filmpje op YouTube toont hoe de medewerkers kraaien doodknuppelen. De vogels waren gevangen in een fuik. Een medewerker vangt de kraaien met een schepnet, waarna zijn collega ze met stokslagen doodt. Het zou gaan om tientallen kraaien en eksters.
Vogelbescherming Vlaanderen heeft felle kritiek. Het noemt deze praktijk een inbreuk op de Belgische wet op het dierenwelzijn.

Een woordvoerder van het Brusselse vliegveld zei donderdag geshockeerd te zijn door de beelden. "Het verschrikken en doden van de vogels bij een vliegveld is helaas nodig. Het kan zeker niet de bedoeling zijn dat we dat op deze manier doen'', aldus de woordvoerder. De luchthaven gaat met de vogelbeschermers zoeken naar een betere manier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.