Home

Achtergrond 238 x bekeken

Opnieuw veel gladiolen in keuringszaal

Het sortiment gladiolen is qua kleuren veelomvattend.

In de keuringszaal wordt daarvan deze week het nodige getoond in het kader van de derde en laatste speciale gladiolenkeuringen. Onder de inzenders bevindt zich de firma Exclusief die een heel scala aan kleinbloemige cultivars voor het voetlicht brengt, waaronder de witte Gladiolus 948-03-9 met een rode keel.

De bloemen staan op een mooie stevige veer die nog meer bloei belooft. Van Exclusief noemen we tevens de paarse G. 'Silvana', de goudgele G. 'Silvia' en onder andere de fluweel/paarse G. 'Gwendolyn'. Prisma Gladiolus toont weer een uitgelezen sortiment grootbloemigen, in ijzersterke kleuren. Prachtig roze is G. 04.405.03. Het areaal roze omvat ongeveer 1,24 hectare en alhoewel bescheidenheid in teeltomvang is aan te raden, lijkt dit toch een goede aanvulling op dat areaal. Uitermate donkerrood is G. nummer 05.679.01, mooi lichtgroen G. 01.371.05 en spierwit G. 04.428.01 die zich een plaats moet zien te verwerven in het toch al niet kleine areaal van bijna 151 hectare aan witte gladiolen.

De Maatschap Nijenhuis zet de mooi groene Gladiolus 'Miss Green' onder de schijnwerpers en Arris P.J. de Ridder onder ander de crèmekleurige G. No.24.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.