Home

Achtergrond 179 x bekeken

Opnieuw onrust in Parijse voorstad

In de Parijse voorstad Bagnolet is het voor de tweede opeenvolgende nacht onrustig geweest na de dood van een 18-jarige jongen die op de vlucht was voor de politie.

Dat meldde de Franse zender France Info vanochtend. In Bagnolet staken tientallen jongeren voertuigen in brand en gooiden brandbommen naar de politie. Ook werden schoten gelost door een of meerdere relschoppers. De nacht ervoor deden zich vergelijkbare taferelen voor.

Aanleiding was de dood van de pizzakoerier, die met zijn crossmotor tegen een betonnen muur was gereden. De man sloeg op de vlucht, toen een politiepatrouille hem wilde controleren. Volgens geruchten werd de man aangereden door de politieauto. De politie bestrijdt dat.

In 2005 en 2007 deden zich in de voorsteden van Parijs en later ook in die van andere grote Franse steden wekenlang rellen voor. Ook toen brak de onrust uit na de dood van jongeren die op de vlucht waren voor de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.