Home

Achtergrond 176 x bekeken

Opbrengstverwachting suikerbieten weer hoger

De Nederlandse opbrengstverwach­ting voor suikerbieten is volgens de groeimodellen van IRS en Sui­ker Unie gestegen naar gemiddeld 12,8 ton suiker per hectare.

Dit is 4 procent hoger dan de recordoogst van vorig jaar en 13 procent hoger dan het vijfjarig gemiddelde.

Door het mooie weer van de af­gelopen periode zijn de bieten over het algemeen goed gegroeid. Ook de komende week zijn de weersverwachtingen voor de bie­ten gunstig. Wel blijft bij aanhou­dende droogte de groei achter.

De bietencampagne 2009/2010 begint op 8 september, meldt Sui­ker Unie. Beide fabrieken, Din­teloord en Vierverlaten, verwer­ken op die dag de eerste bieten. De agrarische dienst gaat op dit mo­ment uit van een opbrengstprog­nose van ruim 74 ton per hectare. De totale oogstverwachting om­vat ongeveer 5,4 miljoen ton bie­ten.

De campagne neemt zo’n ne­gentien weken in beslag. Dit bete­kent dat de campagne rond half januari wordt afgesloten. Onge­veer 0,3 miljoen ton bieten uit de regio’s Zuid Limburg, Noord Lim­burg en Oost Gelderland worden in Duitsland (Jülich en Appel­dorn) verwerkt. De telers ontvan­gen deze week de indeling van hun leveringsdata.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.