Home

Achtergrond 219 x bekeken

Oorzaak vervuiling water Rijsenhout blijft raadsel

Het waterleidingbedrijf PWN is er niet in geslaagd de oorzaak te achterhalen van de vervuiling van het drinkwater in het Noord-Hollandse dorp Rijsenhout.

De tweeduizend huishoudens in het dorp hoeven het kraanwater sinds woensdag echter niet meer te koken, omdat er geen schadelijke bacteriën zijn gevonden en de waterleiding in orde is. Dat hebben het PWN en de gemeente Haarlemmermeer woensdag bekendgemaakt.

Vorige week klaagde een deel van de inwoners van Rijsenhout over groen kraanwater. Het PWN raadde de dorpsbewoners daarop direct aan om hun kraanwater een paar minuten te koken. Dat advies werd begin deze week verlengd, omdat de oorzaak van het groene water nog altijd onduidelijk was. Ook diepgaand onderzoek heeft niet duidelijk kunnen maken waar het groene water vandaan is gekomen. Waterleidingbedrijf en gemeente zien desondanks geen reden om het kookadvies nog langer te handhaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.