Home

Achtergrond 88 x bekeken

'Oorlog in Darfur afgelopen'

De zes jaar durende oorlog in de Sudanese regio Darfur is in feite beëindigd.

Dat verklaarde de scheidende commandant van de VN-troepen in de regio donderdag tegen de BBC. Generaal Martin Agwai stelt dat de felle gevechten die een paar jaar geleden nog woedden, intussen geluwd zijn. De rebellengroepen zijn gesplitst in diverse facties. Volgens hem is er nu nog slechts sprake van kleinschaliger conflicten en geweld tussen bendes.

In Darfur woedt sinds 2003 een bloedig conflict dat volgens de VN aan ongeveer 300.000 mensen het leven heeft gekost en miljoenen burgers van huis en haard heeft verdreven. Arabische milities die door de regering in Khartoum worden gesteund, vechten er tegen zwarte rebellen en houden huis onder de zwarte burgerbevolking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.