Home

Achtergrond 160 x bekeken

Olie-export Irak op hoogste niveau sinds 2003

Irak heeft in de maand juli de meeste olie uitgevoerd sinds de inval door de Verenigde Staten in 2003. Dit zei een woordvoerder van het Iraakse olieministerie zondag.

Volgens de woordvoerder voerde Irak 63,1 miljoen vaten olie uit. Voor de inval bedroeg de export nog 60 tot 62 miljoen vaten per maand. Dit daalde echter scherp toen het land werd geteisterd door geweld. In juni werden 57,7 miljoen vaten geëxporteerd.

Het land verdiende in juli 4,66 miljard dollar (circa 3,36 miljard euro) aan de olie. Ongeveer 87 procent van de overheidsinkomsten zijn afkomstig uit het zwarte goud. Irak, dat een van de grootste olievoorraden in zijn bodem heeft, wil de olie-export de komende vijf jaar verdubbelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.