Home

Achtergrond 264 x bekeken

Nieuwe gladiool gedoopt

In de keuringszaal is een nieuwe gladiool gedoopt.

Maandagmiddag goot Kees Koomen de champagne over de voormalige gladiool U 491-5 en gaf het product de naam 'Mister Flevo'. De rode gladiool komt uit de kraam van de Gebr. J. en P. Snoek en vormt een waardering aan het adres van Koomen in verband met zijn afscheid als voorzitter van de kwekersvereniging Glaco.

De grootbloemige gladiool met stevige lange veren is het resultaat van een kruising tussen de uitkomst van eerdere kruising van Carthago x en Stromboli, met gladiool Chinon. Over de vraag hoe de markt op dit product zal reageren als er eenmaal voldoende areaal is om te verhandelen, valt op dit moment weinig te zeggen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.