Home

Achtergrond 253 x bekeken

Nieuw-Zeeland verwacht goede prijzen lamsvlees

De marktprijzen voor lams- en rundvlees in Nieuw-Zeeland blijven komend jaar goed.

Wel zal de ontwikkeling van de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar van grote invloed zijn op het inkomen van de veehouders. Dat voorspelt de Nieuw-Zeelandse organisatie Meat & Wool, die zich vooral bezighoudt met de promotie van wol en vlees uit Nieuw-Zeeland.

De handel in lamsvlees lijkt weinig hinder te ondervinden van de economische crisis. De verwachting van Meat & Wool is dat de prijzen voor lamsvlees goed blijven, terwijl de prijzen voor rundvlees vooral in Noord-Azië en Europa onder druk staan en hun plafond lijken te hebben bereikt. Financieel directeur van Meat & Wool, Rob Davison, geeft aan dat het gezien de wereldwijde economische omstandigheden moeilijk te voorspellen is hoe de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar zich zal ontwikkelen en daarmee het inkomen van de veehouders. "We verwachten dat de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar in 2009 en 2010 wisselvallig zal zijn", aldus Davison. Een devaluerende dollar zorgt voor meer inkomsten bij de veehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.