Home

Achtergrond 128 x bekeken

Negen doden door brand in Belgisch rusthuis

Door een brand in een rusthuis in het Belgische Melle, in de buurt van Gent, zijn donderdagavond negen doden gevallen.

De zeven vrouwen en twee mannen kwamen door verstikking om het leven. Drie bewoners verkeren in levensgevaar. Burgemeester Dirk De Maeseneer van Melle heeft dat gezegd tegen de Vlaamse publieke omroep VRT. Een van de omgekomen slachtoffers is nog niet geïdentificeerd. In het tehuis wonen zo'n negentig bejaarden, van wie een deel zwaar hulpbehoevend of dement is. De brand ontstond donderdagavond rond acht uur en was rond half elf onder controle, aldus de burgemeester. De brandweer van Melle kreeg hulp van korpsen uit de omgeving.

De brand bleef beperkt tot een kamer, waar een of twee apparaten vlam vatten door kortsluiting. Een matras vloog in brand. De deur van de kamer stond open, zodat dikke rookwolken zich naar de gangen konden verspreidden. Dertig dementerende bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hadden geen verwondingen opgelopen. Twee ambulancemedewerkers en twee brandweermannen raakten wel gewond.

Een deel van de bewoners van het rusthuis is ondergebracht in een sporthal in de omgeving. De autoriteiten hebben een rampenplan in werking gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.