Home

Achtergrond 151 x bekeken

Naam viroloog Osterhaus misbruikt op Twitter

De Twitterpagina van Ab Osterhaus is niet van hem. ”Ik Twitter helemaal niet. Iemand misbruikt mijn naam.”

Dat liet de viroloog weten naar aanleiding van een bericht op de website Natuurwetenschap & Techniek. Hij kwam achter het misbruik nadat verschillende media hem hadden gebeld naar aanleiding van ’zijn’ uitspraken op internet. Ook citeerden diverse media ’zijn’ berichtjes (tweets) in hun producties.

Osterhaus vindt het allemaal heel vervelend. Hij heeft geen idee wie hier achter zit. Hij weet ook niet wat er op internet staat. In elk geval wil hij het er niet bij laten zitten. Onderzocht wordt welke stappen hij kan ondernemen.

De viroloog heeft op internet 741 mensen die hem volgen. ”Als het virus zich net zo snel gaat verspreiden als mijn aantal followers, krijgen we een echt probleem. Weltrusten”, postte onlangs nog de misbruiker onder Osterhaus’ naam. ”Ja, een ouwe viroloog moet ook met de tijd meegaan, niet waar?”

Via Twitter houden miljoenen mensen met korte berichtjes contact met elkaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.