Home

Achtergrond 339 x bekeken

Moordenaar van Karel van Noppen op vrije voeten

De man die veertien jaar geleden veearts Karel van Noppen doodschoot, is voorwaardelijk vrijgelaten. Dat gebeurde vorige maand al, meldden Belgische media gisteren.

De schutter staat wel nog onder elektronisch toezicht. Eerder is al een andere betrokkene bij de moord op Van Noppen vrijgelaten.

Van Noppen werd op 20 februari 1995 doodgeschoten achter zijn huis. Hij werd in opdracht van de hormonenmaffia geliquideerd omdat hij gebruikers van illegale groeibevorderaars in de veehouderij te dicht op de hielen zat. De schutter meldde de geslaagde aanslag met de woorden ”de operatie zieke koe is van de baan”, aan zijn opdrachtgever.

De schutter is in 2002 tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij heeft in totaal 13 jaar in de cel gezeten. In juli mocht hij de gevangenis verlaten. Hij mag geen contact hebben met de mededaders en hij moet de burgerlijke partijen blijven vergoeden.

Twee betrokkenen bij de moordaanslag zitten nog vast: de opdrachtgever Alex Vercauteren en het brein achter de moord.

Of registreer je om te kunnen reageren.