Home

Achtergrond 162 x bekeken

Minder nieuwe Britse griepbesmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen met Mexicaanse griep stijgt minder snel in Engeland.

In de afgelopen week zijn 30.000 besmettingen geconstateerd. De week daarvoor waren dat er 110.000. Dat heeft de Britse gezondheidsdienst PHA donderdag gemeld. Het aantal besmettingen is minder snel gestegen onder alle leeftijdsgroepen. De meeste besmettingen zijn mild. Ongeveer 530 patiënten zijn vorige week in ziekenhuizen opgenomen. In de week daarvoor waren het er bijna achthonderd.

Het aantal doden door de Mexicaanse griep steeg in Engeland in de afgelopen week van 27 naar 36. Ook in Schotland daalde het aantal nieuwe H1N1-gevallen. De ziekte werd afgelopen week vastgesteld bij drieduizend mensen. De week ervoor kwamen er in Schotland vierduizend nieuwe patiënten bij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.