Home

Achtergrond 262 x bekeken

Militaire ruiming van Zwitsers pluimveebedrijf

Een Zwitserse militair wordt ontsmet na de fictieve ruiming van een pluimveebedrijf in Schmiedrued bij Aarau.

Een Zwitserse militair wordt ontsmet na de fictieve ruiming van een pluimveebedrijf in Schmiedrued bij Aarau. Het Zwitserse leger houdt een grootscheepse oefening waarbij ondermeer de dreiging van een voor mensen gevaarlijke dierziekte wordt gesimuleerd.
Ongeveer achtduizend militairen doen aan de oefening mee. Uitgangspunt bij de oefening is algemene onrust in Europa met een dreigend militair conflict in het grensgebied in het noordoosten van Zwitserland, en terroristische aanslagen op verschillende plekken in het land. Foto Christian Hartmann

Meijes Quarree van het drainagebedrijf Friesland Drain uit Marrum kent drukke tijden. "De boeren hebben het land kaal en bellen allemaal tegelijk dat ik nu kan komen”, zegt Quarree. De ondernemer gebruikt een sleufloze draineermachine. Hij verwacht dit jaar ongeveer duizend hectare te voorzien van nieuwe drainage. Quarree is blij met het mooie weer. "Gisteren hadden we een bui, maar die is binnen een dag ook weer weg. Maar het moet natuurlijk niet altijd zo blijven, want dan hebben we uiteindelijk geen werk meer." Foto Roelof Stroetinga

Drentse boeren bereiden zich voor op de Ronde van Spanje, die zaterdag in Assen begint met de proloog. Het dorp Witteveen in de gemeente Midden-Drenthe is voor de gelegenheid omgedoopt tot Turba Blanca. LTO Noord grijpt de ronde aan voor een stropoppenwedstrijd. De metershoge poppen staan langs het parcours en brengen de Drentse landbouw in beeld. Foto ANP

Joost Snoek laat een aantal nieuwe en bestaande rassen van de Groot en Slot zien. Hij benadrukt daarbij dat de ronde vorm van uien een steeds grotere rol speelt bij rassenveredeling. Dit komt omdat er vanuit de markt steeds meer vraag is naar ronde uien. Naast de verschillen in uien konden akkerbouwers op het demoveld in Lelystad zien wat zaaidikte voor invloed heeft op de groei van uien. Zo waren er velden met vijf rijen en velden met vier rijen. Foto Herma van den Pol

Kalkoenen worden geslacht in een slachterij in La Calera op zo'n 111 kilometer van Santiago in Chili. Op twee kalkoenenbedrijven ten westen van Santiago werd onlangs het H1N1-virus vastgesteld. Het ging om twee bedrijven die onderdeel zijn van dezelfde integratie. Van de 60.000 dieren bleken er 36.000 besmet. De Chileense autoriteiten hebben kalkoenbedrijven in de omgeving van Valparaiso onder quarantaine gesteld. Volgens de autoriteiten is de kans klein dat het virus verder is verspreid naar andere delen van Chili. Foto ANP

Hij kwam er niet zonder kleerscheuren van af, deze deelnemer aan het jaarlijkse tomatengevecht in het Spaanse Buñol. Tomatendrap in zijn haar en een tomaatje in zijn broek, dat kon er vandaag ook nog wel bij. De Spanjaard vierde La Tomatina met 40.000 anderen. Bij het zestig jaar oude feest bekogelt iedereen elkaar met tomaten. Er ging 110.000 kilo doorheen. Het festival staat te boek als ’s wereld grootse voedselgevecht. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.