Home

Achtergrond 4443 x bekeken

Melkveebedrijf in Groningen

Lang geleden moet er een klooster hebben gestaan. Daar is niets meer van te zien. Nu telt de buurtschap Alinghuizen alleen nog een paar boerderijen. Een van die boerderijen, een mooi melkveebedrijf, is te koop.

De boerderij staat aan de weg van Winsum naar Garnwerd. Het bedrijf is 53 hectare. De kwaliteit van de grond (zeeklei) is prima, aldus makelaar Jos Menken van AgriPlaza (voorheen AgriPon Makelaars). De meeste grond, 28 hectare, ligt achter de boerderij. Nog eens 24 hectare ligt tegenover de boerderij. Indien gewenst is meer grond in de omgeving beschikbaar.

"De boerderij is vooral geschikt voor een melkveehouder die direct wil gaan melken. Het bedrijf is up-to-date en heeft een ruime milieuvergunning", zegt Menken.

De oorspronkelijke boerderij is begin jaren 60 gebouwd. Daarnaast is er een ligboxenstal en een openfrontstal. De ligboxenstal is eind jaren 80 gebouwd en in 2000 verlengd.

In de stal is ruimte voor 115 melk- en kalfkoeien. De zijwanden van de stal zijn voor een groot deel open en de stal heeft ruim voldoende inhoud. De voor- en achterkant zijn van steen, de topgevel is van damwand. Er is ongeveer 1.200 kubieke meter mestopslag onder de stal. De melkstal is in 2003 helemaal vernieuwd. Het is een 2 x 11 zij-aan-zij melkstal van DeLaval.

Daarnaast is er nog een openfrontstal. Deze stal is in 1994 gebouwd en in gebruik voor het jongvee en de droge koeien. Al het jongvee vanaf de leeftijd van een half tot twee jaar wordt hier gehuisvest. De jongveestal is helemaal onderkelderd. Daardoor is er voor nog eens 900 kubieke meter mestopslag.

De boerderij heeft twee woningen. De grootste woning is via een bijkeuken verbonden aan de schuur. De tweede woning is in de schuur gebouwd."De woningen zijn in prima staat van onderhoud", zegt Menken. Het melkveebedrijf staat circa 15 kilometer van Groningen.

Meer informatie:
AgriPlaza, Jos Menken, 0592 – 54 54 51 of 06-10 94 72 96, www.agriplaza.eu

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.