Home

Achtergrond 176 x bekeken

Meer winst voor supermarktketen Delhaize

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft in het tweede kwartaal de operationele winst met 26 procent verhoogd tot 244 miljoen euro, geholpen door onder meer kostenbesparingen.

Dat maakte de grootste supermarktketen van België vandaag bekend. De winst valt iets hoger uit dan verwacht. Analisten rekenden op 240 miljoen euro. De omzet nam met 14 procent toe tot ruim 5 miljard euro. Het concern is bezig de kosten met 100 miljoen euro te verlagen, na een besparing van ruim 60 miljoen euro in 2008.

Delhaize profiteerde ook van de sterkere dollar dankzij zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Daar behaalt het bedrijf ongeveer 70 procent van de omzet. Het supermarktbedrijf bevestigde zijn prognose voor heel 2009 voor een winststijging van 3 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.