Home

Achtergrond 205 x bekeken

Meer mensen in frauderegister detailhandel

Het Waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 207 mensen geregistreerd die van hun werkgever stalen.

Dat is 53 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend. In het register worden mensen twee of vier jaar opgenomen die zijn ontslagen nadat ze geld of goederen hebben gestolen. Van de lijst wordt steeds meer gebruik gemaakt. In de eerste helft van dit jaar screenden werkgevers ongeveer 25.000 sollicitanten, tweeduizend meer dan in de eerste zes maanden van 2008.

Volgens de stichting komt het steeds vaker voor dat er loonbeslag wordt gelegd op het salaris van werknemers omdat die schulden hebben. "Sommige mensen menen dat te moeten kunnen compenseren door te stelen van hun baas'', aldus secretaris Sander van Golberdinge. In opmars is op het moment het 'sweethearting', zoals de stichting het noemt. Werknemers geven daarbij familie of vrienden extra korting of laten ze spullen stelen, in de hoop zelf niet betrapt te worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.