Home

Achtergrond 208 x bekeken

Maatregelen rond bezoek koningin aan Salland

In de Overijsselse gemeenten Raalte en Ommen is vrijdag een noodverordening van kracht in verband met een bezoek van koningin Beatrix aan die plaatsen.

De politie heeft aanwijzingen dat er plannen zijn voor ernstige verstoringen van de openbare orde. Dat staat te lezen op de websites van de twee gemeenten in het Salland. In de gebieden die de koningin bezoekt, kan de politie preventief fouilleren. Demonstraties en het meedragen van spandoeken en vlaggen zijn verboden.

De gemeenten verwijzen onder meer naar de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag. Daar reed een man tijdens het bezoek van de koningin aan de stad met zijn auto in op de menigte die langs de route stond. Er vielen acht doden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.