Home

Achtergrond 290 x bekeken

Leucocoryne nog weinig verkrijgbaar

Het product Leucocoryne wordt niet op grote schaal op de markt gebracht.

Wellicht dat een toenemende vraag daarin verandering kan brengen, maar dan moet je er ook wel mee aan de weg timmeren om de bekendheid te vergroten.

De Kwekersvereniging Leucocoryne tracht de kwaliteit en de bekendheid uit te breiden en zette enkele perfecte producten in de keuringszaal. Daaronder de donkerblauwe Leucocoryne ‘Andes’ en de lichtere L. ‘Dione’ die een wit hartje heeft. In Chili, het land van herkomst, komen twaalf verschillende soorten van dit product voor.

Ruimte was er in de keuringszaal ook voor fikse inzendingen Zantedeschia, waaronder de inzending van de firma Verschoor. Cock van Andel arrangeerde de presentatie die er gelikt uit ziet. Er stonden mooie vazen met onder andere de oranje Z. ‘Ring Dong Song’, de rode Z. ‘Red Star’ en de zeer donkere Z. ‘Black Star’ die net niet zwart is.

Kwekerij Tas toont de eveneens zeer donkere Z. ‘Schwarzwalder’ die zich een goede plaats op de markt heeft weten te veroveren en de dieprode Z. ‘Red Sox’. Geerlings zette vazen neer met onder andere Z. ‘Treasure’ en Z. ‘Crystal Blush’ en De Kapiteyn Group tenslotte toont een prachtig sortiment uit de “Captain serie’, waaronder de diepgele Z. ‘Captain Brooklyn’, de korte Z. ‘Captain Murano’ en de forse, donkere ‘Captain Ziza’.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.