Home

Achtergrond 196 x bekeken

Lekker weer met tomaten smijten in Spanje

Het blijft een rare traditie, maar woensdag is het vrolijke gooi- en smijtfeest met tomaten weer losgebarsten in de Spaanse stad Bunol, nabij Valencia.

Ruim 45.000 mensen dompelden zich woensdag onder in een 'rode zee'. Ruim 120 ton sappige tomaten moest eraan geloven.

Tijdens het Tomatina-festijn dragen de deelnemers en duikbrillen om de ogen te beschermen en oude kleding. Ook dit jaar sneuvelden er weer flink wat ruiten en moesten ook fotografen eraan geloven. Niemand raakte gewond door het tomatengeweld, dat een uur duurde.

De traditie van het grootste tomatengevecht ter wereld bestaat al sinds de jaren veertig. Volgens sommigen begonnen jongetjes met tomaten naar ballonnen te gooien, anderen denken dat de traditie haar oorsprong vindt in een voedselgevecht tussen jongelui. Hoe het ook begonnen is, het festival eindigt met het schoonspuiten van de straten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.